Fons especial d’agricultura ecològica

 

La biblioteca de l’Ametlla disposa d’una secció sobre agricultura ecològica, que vol destacar per sobre de la resta de la col·lecció. Els documents d’aquesta temàtica estan separats de la resta i la biblioteca dedica recursos i esforços per posar en valor aquesta part del fons, adquirint novetats i programant accions puntuals per donar a conèixer la matèria.

La creació d’aquest fons respon a l’existència al municipi de persones vinculades a l’agricultura ecològica, així com a l’interès per part del personal sobre la temàtica. Amb aquest fons la biblioteca pretén ser un centre de referència a la comarca sobre l’agricultura ecològica.

Alhora el projecte De l’hort a la biblioteca de la xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i el Parc Agrari del Baix Llobregat amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra, arriba ara a onze biblioteques del Vallès Oriental.

El programa inclou tot un seguit d’activitats i recursos perquè els usuaris de les biblioteques coneguin els productes de proximitat i puguin dur una vida més saludable. Entre altres, les propostes ajuden a fer un hort urbà o elaborar receptes de cuina amb els productes al nostre abast.

Les biblioteques que se sumen ara al projecte són dels municipis següents: l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Cardedeu, Granollers, Lliçà d’Amunt, Martorelles, Mollet del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines i Santa Eulàlia de Ronçana.

De l’hort a la biblioteca va néixer l’any 2013 a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, que va guanyar el Premi Teresa Rovira i Comas a la Innovació a les Biblioteques Públiques Catalanes el 2014 amb aquest projecte. El 2015 De l’hort a la biblioteca es va fer extensiu a 12 biblioteques del Baix Llobregat.

Més informació: