Visita dels joves de 3r ESO

Visita de 3r d’ESO: Les biblioteques des de Grècia i Roma a l’actualitat

El passat 24 d’octubre alguns alumnes de 3r d’ESO de l’institut Eugeni Xammar van visitar la biblioteca per treballar i estudiar el món del llibre i de la biblioteques. Dins de l’assignatura de Cultura clàssica. Històries de grecs i romans la professora, Magdalena Fabregues, i els joves van fer un repàs sobre la història del paper, del llibre i de les biblioteques des de l’antiga Grècia fins a l’actualitat. Els alumnes van fer una mostra de papirs amb l’alfabet grec, tintes i plomes que eren reproduccions del que es feia servir antigament per escriure i van explicar allò que coneixien sobre l’escriptura i les biblioteques. Van parlar dels rotlles i volums, d’Alexandria, de la impremta i de les biblioteques com a espai on conservar la història de la humanitat i on tota la societat pot accedir al coneixement.

Des de la biblioteca vam fer esment de la missió, els serveis, les activitats que es fan a la biblioametlla i del model de biblioteques actuals que volen esdevenir un punt de referència dins la cultura i la societat. Un model basat en l’experimentació, la creació, l’accés a la formació i a la informació lliure sense perdre l’essència dels seus inicis.

Al final de la sessió els alumnes van aprofitar per emportar-se algun llibre a casa. Des de la biblioteca esperem tornar-los a veure aviat!