Les visites escolars a la biblioteca

Aquest curs seguim, com fa molts temps, amb les visites escolars a la biblioteca. Gran part d’aquest projecte consisteix en que els alumnes d’infantil i primària de l’escola Bertí i de l’escola Els Cingles fan una o dues visites a la biblioteca al llarg del curs dins de l’horari lectiu.

Enguany hem donat un tomb al projecte, hem implicat a més professionals de l’animació lectora per portar a terme algunes visites, ens hem adaptat al que demanen els protocols establerts per evitar el contagi de la pandèmia i hem muntat un primer trimestre carregat d’experiències lectores sorprenents:

Octubre

  • P4 i P5 – hora del conte, a càrrec de la narradora Núria Clemares

Novembre

  • P3 – hora del conte, a càrrec de la narradora Ada Cusidó
  • 5è de primària – Descobrim els clàssics amb àlbums il·lustrats, a càrrec de la narradora Mon Mas
  • 6è de primària – bibliolab – Salvem els oceans, amb la il·lustradora Sandra Uve

Més endavant us farem saber el que hem preparat els propers trimestres per la resta de cursos de primària.

Des de la biblioteca volem fomentar els hàbits de lectura en els infants i esdevenir un recurs per a l’escola i un suport en la formació acadèmica dels infants. A banda de les activitats, preparem per les escoles de primària i per les llars d’infants lots de llibres temàtics d’allò que els alumnes i mestres estan treballant a l’aula, també els hi fem arribar lots de contes i els convidem a venir a visitar i treballar la biblioteca sempre que vulguin.

Molts matins la biblioteca s’omple d’alumnes i mestres que venen a conèixer-la i viure-la des de l’acció i les experiències; a les tardes convidem a famílies, adults, joves i infants a venir a gaudir d’activitats i serveis, a llegir i créixer amb la biblioteca.

Enllaç a la notícia del Diari de L’Ametlla del Vallès del novembre (pàgina 24)