Projecte Exploradors de biblioteques

La Biblioteca ofereix a les escoles i a l’institut un programa de formació en l’ús de les biblioteques, la cerca d’informació i l’animació a la lectura. Mitjançant diferents activitats i visites a l’equipament, es presenta la biblioteca als alumnes i els serveis que els ofereix, es donen pautes per a la cerca i el tractament de la informació i es treballa el foment de la lectura. La biblioteca vol esdevenir, així, un recurs més per a la formació acadèmica i el creixement personal dels infants i joves del municipi.

La setmana pasada vam iniciar el projecte de formació de les escoles de primària, que anomenem Exploradors de biblioteques. La setmana pasada la formació va ser a la biblioteca de l’escola i els nens i nenes de 5è van apendre quin sistema utilitzen les biblioteques per a classificar els llibres, a partir d’una explicació teòrica i un joc que els hi va servir d’exemple. Aquesta setmana s’han desplaçat a la biblioteca, on han après el funcionament del catàleg aladi i el més divertit, han fet un joc on han descobert els cinc secrets que amaguen els llibres: la relfexió, la creativitat, l’entreteni ment, l’aventura i el coneixement.